kafence.com
за хора, небезразлични към хумора
 


Смешни снимки от веселбата
Смешна снимка do you even lift Смешна снимка thoreal Смешна снимка bmw golf Смешна снимка kak da palim s otvertka Смешна снимка pishurka karai bavno Смешна снимка maintenance flowchart Смешна снимка a vie mojete li da si oblijete nosa Смешна снимка the red dot is controlled by a human Смешна снимка get your ass off the sofa Смешна снимка tynyk namek
<-- По-нови По-стари -->
-- 2021-12-08 15:58:50 -- feb

Домакиня

Домакиня | Да си домакиня изобщо не е трудно. Събудих се сутринта и приготвих закуска за всички. Да приготвиш закуска за всички сега не е трудно. Кашите сега се варят бързо, яйцата винаги са се варели бързо, а още по-бързо се пържат. Сложих чайника върху печката-той и сам ще заври. Да направиш сандвичи сега е лесно: хората и хляб са ти изпекли, и масло от избрани породи крави са ти събрали, и колбасите ги правят с машини. Нарязах, направих на купчинки, пъхнах в пликове и по чантите. Седни, почивай си, половината работа е свършена.
Поседях, починах си. Нахраних котарака. Изгладих. Докато гладиш можеш и филм интересен да гледаш, или нещо по телевизора, обложката на някоя книга. След това изметох пода, събрах от первазите всякакви дреболии и ги прибрах по чекмеджетата. Междувременно забърсах праха от лавиците, и разпилените там, брашно, трохи, пипер, сол, ориз, грис, прах, петна от масло, полепнали карамелки. Особено карамелките така грациозно ги отнесох. Малко труд-голямо удоволствие.
Всички гащета, чорапи, панталони, поли, пуловери, суитчъри, ризи, чорапогащници, блузки събрах накуп. След това ги сортирах по цветове и материи и какво? Пъхай в пералнята и натискай копчето.
Какво ѝ е на пералнята? Машина е, не се изморява.
Аз с нея също.
Докато още имам сили оправих креватите, подредих обувките по честота на обуване. Някои от тях и измих, защото отдавна не са мити, от вчера още. Сака, палта, вдигнах от пода и ги окачих красиво в гардероба.
Стана време да приготвям обяда. Той сега бързо се приготвя. Бульонът се вари от сутринта. Сама съм пъхнала кокошката в тенджерата, сама и ще се оправям с нея. Мятай после вътре шепа боб или грах и пей-сърце. Даже няма нужда да разбъркваш. Всъщност, процесите изобщо не трябва да се разбъркват.
А и разни там щи-борщи няма нужда да правя всеки ден. Ще попостят малко, на по-простичка храна ще изкарат някой ден. Гледам-в хладилника ябълки изсъхват. Направих ябълков сладкиш. Докато се пече в печката, с парцал забърсах дръжките на вратите. Децата са си деца: някъде пластилин, някъде мед, някъде боички. Виждаш, навсякъде има пластилин, мед и боички. Намокрих парцала, надянах го на „ракетата“ и минах подовете. Сега е лесно-няма нужда да коленичиш, а и движенията са грациозни.
След това всички се прибраха. Избърсах им носовете, наслагах ги около масата, нахраних ги. После измих съдовете. Не е като на сватба де. Вярно, лъжиците са много: с тази разбърквах супата, с тази я разсипвах в чиниите, с тази дъщерята не иска да яде, хайде друга за нея. Пък и са лъжици само, не са загорели тенджери все пак.
Прането от пералнята извадих и веднага го прострях. Не трябва да ходя на реката да го изплаквам, плюсовете на съвременните удобства. Вечерта всичките ги накарах да минат под душа, нахраних ги за вечеря с останалото от закуската, обеда и фантазия. Сложих ги да спят, измих съдовете. Седнах да гледам сериала с чаша чай. Не легнах, защото ще заспя, без да знам защо, а така ми се пиеше чай.
Някои домакини, които са само домакини, обичат да се оплакват, че ежедневието така ги поглъща, че в края на деня нямат сила за нищо и могат само да вият срещу полилея.
А аз какво? На мен ми е лесно. Мен това ежедневие не ме поглъща. Аз, слава Богу, и на работа ходя.

Ира Зверева
Превод и субтитри: Ангел Панов
 

Коментари [0] | Отваряно [12192]

Сподели в :
 
 
nick | коментар

 

Бой нямаше. Имаше превантивно-възпитателна дейност, извършена с голяма динамика
---- naso
Страница :
Най-ново   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >   >>   Най-старо  
за контакти, разклонители, щепсели и други ел.материали : feb [маймунско а] kafence [точка] com 
Оферти за екскурзии, почивки и хотели  |  Защита на данните | Условия за ползване ©2002-2024 kafence.com All rights reserved.
Maintained by Linux на български



exec : 0.13