kafence.com
за хора, небезразлични към хумора
 


Смешни снимки от веселбата
Смешна снимка bob coulter 125 Смешна снимка kazan 02 Смешна снимка kazan 03 Смешна снимка vyrti Смешна снимка nahodki ot ice age Смешна снимка Zavod za Avtomobilni Zverove Смешна снимка shashav santa Смешна снимка kolko Смешна снимка sapunkq Смешна снимка rocky 7
<-- По-нови По-стари -->
-- 2021-01-09 15:36:03 -- feb

На Бъдни вечер у "Лютибродски"

На Бъдни вечер у Враца.
24.12.2012 година. 20:12 ЕЕТ. Бъдни вечер. Ж-к "Дъбника". Неустановен панелен блок. Бако Гришо е събрал родата на трапезата и нема търпаниe да зъстъпи на яденье и пиенье (еле второто). Сички са са наредиле на масата без баковица (ячката му булкя - Мара).
- Маро, а довлачай са да едеме що ше рипна а ти юсна една песница! - любезен е за празника домакиня.
- Идем, бе, сбръканио, нали требва да ти турим, да та турат у дън земя, къде си са зел, ти приготви ли си наборете за каденье, да та окадат у гробищата дано! - продължава баба ти в коледен, екстемен дух.
Бако Гришо станал и зел една кръжова керемида с въгленье и тамян и зел да пупня и нарежда:
- Честита да а таа трапеза и сички на неги, дека сме са сбрале, Господи, туриле сме и за тия къде ги нема, нощеска да доат да си земат. Да си жив и здрав Бинко (Бранимир - големио син), да не увлазаш за десети път у затворо, да а жива и здрава и снаата Спаска (жената на Бранимир), да не дава на секи у квартало, а на по-лични ора само, да а живо и здраво унучето Ръмпи (Робърт - син на Бранимир и Спаска), да го не изключат от сите училища у Враца и да запре да кръти вратата на входо. Да си жив и здрав и ти Ценко (Цветан - мининкио син), да не длъжиш пари на цела Враца, само на пловин, да а жива и здрава и снаата Мицка (Михаела, жената на Цветан), да запре да оди по мъже и врачки, а да насади по село квачки, да а жива и здрава унучката Фелация (Фелиция - дъщеря на Цветан и Михаела), она са а метнала на маки си, без мъже а за въже, ма те поне да завръши вишо. Да а жива и здрава Мара, се така да ми принаса и да ма рани и пой, дока ма не едоса неко път, да мааана, да ги прибиа. Да съм жив и здрав и я, късмет си не пожелавам, оти ако я имаше късмет, немаше да земем таа пустиня - маки ви! Амин!
 

Коментари [0] | Отваряно [14817]

Сподели в :
 
 
nick | коментар

 

Бой нямаше. Имаше превантивно-възпитателна дейност, извършена с голяма динамика
---- naso
Страница :
Най-ново   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >   >>   Най-старо  
за контакти, разклонители, щепсели и други ел.материали : feb [маймунско а] kafence [точка] com 
Оферти за екскурзии, почивки и хотели  |  Защита на данните | Условия за ползване ©2002-2022 kafence.com All rights reserved.
Maintained by Linux на българскиexec : 0.05