kafence.com
за хора, небезразлични към хумора
 


Смешни снимки от веселбата
Смешна снимка teh gay Смешна снимка libov Смешна снимка nqkoi drazneshti neshta v jenite Смешна снимка analiz na svobodnite myje Смешна снимка vsichki jeni sa Смешна снимка teniska puma Смешна снимка evoluirala muha Смешна снимка morsko konche Смешна снимка labirint za ohliuvi Смешна снимка sveteshta maca
<-- По-нови По-стари -->
-- 2021-12-08 15:58:50 -- feb

Домакиня

Домакиня | Да си домакиня изобщо не е трудно. Събудих се сутринта и приготвих закуска за всички. Да приготвиш закуска за всички сега не е трудно. Кашите сега се варят бързо, яйцата винаги са се варели бързо, а още по-бързо се пържат. Сложих чайника върху печката-той и сам ще заври. Да направиш сандвичи сега е лесно: хората и хляб са ти изпекли, и масло от избрани породи крави са ти събрали, и колбасите ги правят с машини. Нарязах, направих на купчинки, пъхнах в пликове и по чантите. Седни, почивай си, половината работа е свършена.
Поседях, починах си. Нахраних котарака. Изгладих. Докато гладиш можеш и филм интересен да гледаш, или нещо по телевизора, обложката на някоя книга. След това изметох пода, събрах от первазите всякакви дреболии и ги прибрах по чекмеджетата. Междувременно забърсах праха от лавиците, и разпилените там, брашно, трохи, пипер, сол, ориз, грис, прах, петна от масло, полепнали карамелки. Особено карамелките така грациозно ги отнесох. Малко труд-голямо удоволствие.
Всички гащета, чорапи, панталони, поли, пуловери, суитчъри, ризи, чорапогащници, блузки събрах накуп. След това ги сортирах по цветове и материи и какво? Пъхай в пералнята и натискай копчето.
Какво ѝ е на пералнята? Машина е, не се изморява.
Аз с нея също.
Докато още имам сили оправих креватите, подредих обувките по честота на обуване. Някои от тях и измих, защото отдавна не са мити, от вчера още. Сака, палта, вдигнах от пода и ги окачих красиво в гардероба.
Стана време да приготвям обяда. Той сега бързо се приготвя. Бульонът се вари от сутринта. Сама съм пъхнала кокошката в тенджерата, сама и ще се оправям с нея. Мятай после вътре шепа боб или грах и пей-сърце. Даже няма нужда да разбъркваш. Всъщност, процесите изобщо не трябва да се разбъркват.
А и разни там щи-борщи няма нужда да правя всеки ден. Ще попостят малко, на по-простичка храна ще изкарат някой ден. Гледам-в хладилника ябълки изсъхват. Направих ябълков сладкиш. Докато се пече в печката, с парцал забърсах дръжките на вратите. Децата са си деца: някъде пластилин, някъде мед, някъде боички. Виждаш, навсякъде има пластилин, мед и боички. Намокрих парцала, надянах го на „ракетата“ и минах подовете. Сега е лесно-няма нужда да коленичиш, а и движенията са грациозни.
След това всички се прибраха. Избърсах им носовете, наслагах ги около масата, нахраних ги. После измих съдовете. Не е като на сватба де. Вярно, лъжиците са много: с тази разбърквах супата, с тази я разсипвах в чиниите, с тази дъщерята не иска да яде, хайде друга за нея. Пък и са лъжици само, не са загорели тенджери все пак.
Прането от пералнята извадих и веднага го прострях. Не трябва да ходя на реката да го изплаквам, плюсовете на съвременните удобства. Вечерта всичките ги накарах да минат под душа, нахраних ги за вечеря с останалото от закуската, обеда и фантазия. Сложих ги да спят, измих съдовете. Седнах да гледам сериала с чаша чай. Не легнах, защото ще заспя, без да знам защо, а така ми се пиеше чай.
Някои домакини, които са само домакини, обичат да се оплакват, че ежедневието така ги поглъща, че в края на деня нямат сила за нищо и могат само да вият срещу полилея.
А аз какво? На мен ми е лесно. Мен това ежедневие не ме поглъща. Аз, слава Богу, и на работа ходя.

Ира Зверева
Превод и субтитри: Ангел Панов
 

Коментари [0] | Отваряно [13050]

Сподели в :
 
 
nick | коментар

 

Бой нямаше. Имаше превантивно-възпитателна дейност, извършена с голяма динамика
---- naso
Страница :
Най-ново   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >   >>   Най-старо  
за контакти, разклонители, щепсели и други ел.материали : feb [маймунско а] kafence [точка] com 
Оферти за екскурзии, почивки и хотели  |  Защита на данните | Условия за ползване ©2002-2024 kafence.com All rights reserved.
Maintained by Linux на българскиexec : 0.03