kafence.com
за хора, небезразлични към хумора
 


Смешни снимки от веселбата
Смешна снимка kurec Смешна снимка kak raboti shevnata mashina Смешна снимка homebanking Смешна снимка igraika si Смешна снимка nepriemen den Смешна снимка boobies Смешна снимка qka moshtna kaka Смешна снимка proverka Смешна снимка borba s pileta Смешна снимка kraqt na rabotniq den nablijava
<-- По-нови По-стари -->
-- 2024-02-21 19:11:42 -- feb

Анализ на банков обир

Анализ на банков обир | По време на банков обир в Гуанджоу, Китай, крадец казва на всички в банката: "Не мърдайте и не ни пречете! Парите принадлежат на държавата, но животът си е ваш."
Хората в банката, легнали тихо. Това се нарича "Концепция на промяната на мисленето"- смяна на конвенционалния начин на мислене.
Когато една дама легнала на масата предизвикателно, крадецът извикал към нея: "Моля бъдете цивилизовани. Това е обир, и нищо повече!"
Това се нарича "Да бъдеш професионалист". Фокус само върху това, което си обучен да правиш!
Когато банковите крадци се завърнали у дома, по-младият (завършил икономическо образование) казал на по-възрастният крадец (който имал завършен едва 6 клас): "Нека да преброим колко пари взехме."
Възрастният обирджията не се съгласил и казал: "Ти си много глупав. Има толкова много пари, че ще ни отнеме много време да ги преброим. Довечера по новините ще кажат колко сме взели от банката!"
Това се нарича "Опит." В днешно време опитът е по-важен от квалификациите на хартия!
След като крадците си заминали, управителят на банката казал на банковия супервайзър, да се обади бързо в полицията. Но супервайзърът му казал: "Чакай! Те взеха 20 милиона. Нека обаче ние вземем останалите 10 милиона от трезора за себе си и да добавим към тях и 70-те милиона, които преди това бяхме присвоили от банката!".
Това се нарича "Плувай с течението." Преобразуване на неблагоприятната ситуация и обстоятелства в твоя полза!
Супервайзърът казал: "Щеше да е добре, ако имаше грабежи всеки месец."
Това се нарича "Убий скуката." Личното щастие е по-важно от работата ти.
На следващия ден, телевизионните новини съобщават, че 100 милиона са взети от банката. Крадците преброили парите няколко пъти, но те били само 20 милиона. Крадците се ядосали много и започнали да се оплакват: "Ние рискувахме живота си и взехме само 20 милиона. Управителят на банката взе 80 милиона за нула време, без да си мърда пръста!"
А управителят на банката се усмихваше щастлив, защото чрез грабежа, покри предишните си загуби и дори успя да присвои още пари.
Това се нарича "Улавяне на възможността." Или това е щом се отвори прозорец на възможност - да поемаш рисковете, които той носи!
Така че, кой наистина “печели” тук?
 
Източник : Кире
Коментари [0] | Отваряно [6462]

Сподели в :
 
 
nick | коментар

 

Бой нямаше. Имаше превантивно-възпитателна дейност, извършена с голяма динамика
---- naso
Страница :
Най-ново   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >   >>   Най-старо  
за контакти, разклонители, щепсели и други ел.материали : feb [маймунско а] kafence [точка] com 
Оферти за екскурзии, почивки и хотели  |  Защита на данните | Условия за ползване ©2002-2024 kafence.com All rights reserved.
Maintained by Linux на българскиexec : 0.02