kafence.com
за хора, небезразлични към хумора
 


Смешни снимки от веселбата
Смешна снимка gay accent Смешна снимка McAss Смешна снимка tyjno li vi e Смешна снимка usb kasetka Смешна снимка mani go be Смешна снимка za mene Смешна снимка za blondeta Смешна снимка izberi si otrova Смешна снимка instant death Смешна снимка that might make them sick
<-- По-нови По-стари -->
-- 2011-10-30 18:24:31 -- feb

Писмо до съпругата

Писмо до съпругата | Наша милост беше в командировка. Явява се благоволение човек да напише на жена си писмо. В пощите има хартия и пликове, и марки, и писалки…
Влизам. Уютна нова сграда. Чудо на изолационната техника.


Сядам да пиша. Напрягам всички физически и психически сили, но в мозъка ми се набива страшна врява.
Зад някакво гише се чува вресливия глас на телефонистката:
- Ало, колега, ало, колегаааа!...
Млад човек, навярно кореспондент на вестник, диктува с пълен глас в една от телефонните кабини:
- Дълбок сняг покрива земята… Така… Сега е времето да почнат значи, семената за посев… трудещите се хвърлят всички сили за изпълнението на плана.
- Ало, ало, министерството! - вика от съседната кабина друг мъж. - Галови вериги, галови вериги изпратете за ремонт на тракторите!....
Въпреки всичко аз пиша. Но някакъв плачлив глас просто се навира в ушите ми:
- Мама почина от воден плеврит…
Някъде зад стената друг делови глас реве:
- Да изпратят веднага от склада с аеропланна поща кашкавал, паламуди,бонбони ‘кръц-кръц’ и плевенски цигари ‘Арда’, тройно обезпрашени!
- Ало, Якоруда! За Перник 4 вагона дърва!...
- Сашо, поздрави мама и ме чакай довечера на гарата!....
- Честит имен ден!
- …Съобщение в милицията. Кучето е сиво, вълча порода, обажда се на името Транди. Лесно ще го намерят. Жена му на Кольо го познава, жена му на Кольо…изчезна точно на Малка Богородица! ...
В такава една обстановка дописвам писмото си натъпквам го в плика, лепвам му марка, пущам го в кутията и изхвръквам на чист въздух.
След седмица съм си вкъщи. Жена ми ме гледа навъсено. Казва-как е могла толкова години да живее с мене. На масата е собственото ми писмо. А в писмото пише:

“Здравей колега,
Пристигнах благополучно. Дълбок сняг покрива земята. Семената да се почистят,значи. Ще донеса паламуди. Мама почина от воден плеврит с аеропланна поща и я туриха в склада. Ще я получиш с колет. Прати я на опашка да купи 4 вагона дърва, тройно обезпрашени, че децата много ги ядат. Погрижете се за ковчег и 3 каси бонбони ‘кръц-кръц’. Трудещите се хвърлят всички сили за изпълнението на плана. Съобщете в милицията. Честит имен ден! Да изпратят с наложен платеж галови вериги за ремонт на тракторите!Поздрави на мама. Кажи на тате да не се безпокои, защото е куче вълча порода и се обажда на името Транди. Лесно ще го намерят. Аз ще си дойда в края на седмицата. Чакай ме довечера на гарата.
Целувам жена му на Кольо,Малката Богородица!”
 
Източник : amok.awardspace.com
Коментари [1] | Отваряно [31940]

Сподели в :
 
 
nick | коментар

 
Димитър | 2017-09-26 12:17:08 | 79.106.12.* | | Elbasan, Albania
Страхотно е, че някой се е постарал да го публикува. Това е един скетч (за съжаление не помня името на автора) който 1981 с моя приятел Румен Ангелов чухме по радиото четено от автора и той го записа на касетка. после го пренесе на хартия . Една вечер на народното творчество във ВИАС (1982г.) го прочетох на сцената стараейки се да предам цялата комичност на ситуацията. Спечелих трето място и голям шоколад за награда. Ако може да поставите името на автора ще е изключително. Продължавайте да правите добри дела!

Бой нямаше. Имаше превантивно-възпитателна дейност, извършена с голяма динамика
---- naso
Страница :
Най-ново   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >   >>   Най-старо  
за контакти, разклонители, щепсели и други ел.материали : feb [маймунско а] kafence [точка] com 
Оферти за екскурзии, почивки и хотели  |  Защита на данните | Условия за ползване ©2002-2022 kafence.com All rights reserved.
Maintained by Linux на българскиexec : 0.05