kafence.com
за хора, небезразлични към хумора
 


Смешни снимки от веселбата
Смешна снимка a stana a izgore Смешна снимка ima kiselini Смешна снимка big wet ass Смешна снимка nishto chudno da si ima i pishka Смешна снимка goth shitting bats Смешна снимка gyrchavost Смешна снимка birthday party Смешна снимка red-riding-hood-motorcycle1 Смешна снимка dali takava kombinaciq ot zybchatki bi se zavrtqla Смешен видео клип muzikalni glavi
<-- По-нови По-стари -->
-- 2011-10-30 18:24:31 -- feb

Писмо до съпругата

Писмо до съпругата | Наша милост беше в командировка. Явява се благоволение човек да напише на жена си писмо. В пощите има хартия и пликове, и марки, и писалки…
Влизам. Уютна нова сграда. Чудо на изолационната техника.


Сядам да пиша. Напрягам всички физически и психически сили, но в мозъка ми се набива страшна врява.
Зад някакво гише се чува вресливия глас на телефонистката:
- Ало, колега, ало, колегаааа!...
Млад човек, навярно кореспондент на вестник, диктува с пълен глас в една от телефонните кабини:
- Дълбок сняг покрива земята… Така… Сега е времето да почнат значи, семената за посев… трудещите се хвърлят всички сили за изпълнението на плана.
- Ало, ало, министерството! - вика от съседната кабина друг мъж. - Галови вериги, галови вериги изпратете за ремонт на тракторите!....
Въпреки всичко аз пиша. Но някакъв плачлив глас просто се навира в ушите ми:
- Мама почина от воден плеврит…
Някъде зад стената друг делови глас реве:
- Да изпратят веднага от склада с аеропланна поща кашкавал, паламуди,бонбони ‘кръц-кръц’ и плевенски цигари ‘Арда’, тройно обезпрашени!
- Ало, Якоруда! За Перник 4 вагона дърва!...
- Сашо, поздрави мама и ме чакай довечера на гарата!....
- Честит имен ден!
- …Съобщение в милицията. Кучето е сиво, вълча порода, обажда се на името Транди. Лесно ще го намерят. Жена му на Кольо го познава, жена му на Кольо…изчезна точно на Малка Богородица! ...
В такава една обстановка дописвам писмото си натъпквам го в плика, лепвам му марка, пущам го в кутията и изхвръквам на чист въздух.
След седмица съм си вкъщи. Жена ми ме гледа навъсено. Казва-как е могла толкова години да живее с мене. На масата е собственото ми писмо. А в писмото пише:

“Здравей колега,
Пристигнах благополучно. Дълбок сняг покрива земята. Семената да се почистят,значи. Ще донеса паламуди. Мама почина от воден плеврит с аеропланна поща и я туриха в склада. Ще я получиш с колет. Прати я на опашка да купи 4 вагона дърва, тройно обезпрашени, че децата много ги ядат. Погрижете се за ковчег и 3 каси бонбони ‘кръц-кръц’. Трудещите се хвърлят всички сили за изпълнението на плана. Съобщете в милицията. Честит имен ден! Да изпратят с наложен платеж галови вериги за ремонт на тракторите!Поздрави на мама. Кажи на тате да не се безпокои, защото е куче вълча порода и се обажда на името Транди. Лесно ще го намерят. Аз ще си дойда в края на седмицата. Чакай ме довечера на гарата.
Целувам жена му на Кольо,Малката Богородица!”
 
Източник : amok.awardspace.com
Коментари [1] | Отваряно [34209]

Сподели в :
 
 
nick | коментар

 
Димитър | 2017-09-26 12:17:08 | 79.106.12.* | | Elbasan, Albania
Страхотно е, че някой се е постарал да го публикува. Това е един скетч (за съжаление не помня името на автора) който 1981 с моя приятел Румен Ангелов чухме по радиото четено от автора и той го записа на касетка. после го пренесе на хартия . Една вечер на народното творчество във ВИАС (1982г.) го прочетох на сцената стараейки се да предам цялата комичност на ситуацията. Спечелих трето място и голям шоколад за награда. Ако може да поставите името на автора ще е изключително. Продължавайте да правите добри дела!

Бой нямаше. Имаше превантивно-възпитателна дейност, извършена с голяма динамика
---- naso
Страница :
Най-ново   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >   >>   Най-старо  
за контакти, разклонители, щепсели и други ел.материали : feb [маймунско а] kafence [точка] com 
Оферти за екскурзии, почивки и хотели  |  Защита на данните | Условия за ползване ©2002-2022 kafence.com All rights reserved.
Maintained by Linux на българскиexec : 0.05