kafence.com
за хора, небезразлични към хумора
 


Смешни снимки от веселбата
Смешна снимка a naprolet kvo Смешна снимка tova e goblin Смешна снимка killing me softly Смешна снимка nevidimka Смешна снимка paris 1 Смешна снимка girl power Смешна снимка pornstar 11 haha Смешна снимка cambur Смешна снимка bate dai 20 stinki Смешна снимка antilopa vs begemot 2
<-- По-нови По-стари -->
-- 2012-05-17 17:50:44 -- feb

Пушенето е необходимо

Пушенето е необходимо | Пушенето е физиологически необходим за организма на човек процес. Никотинът убива 36 вида микроби, като от тях 8 са вредни. Под действието на никотина първи загиват старите и слаби мозъчни клетки. Смолистите вещества, които се отлагат при пушенето по вътрешните стени на белия дроб затрудняват достъпа на въздух до алвеолите с което принуждават организма да увеличи благотворно притока на кръв в белия дроб.
Без пушене аналогичен ефект може да се получи само с интензивни занимания със спорт и сложни дихателни упражнения. Сам по себе си процеса на всмукване на дима и особено пушаческата кашлица се явяват естествена и необходима дихателна гимнастика.
Непушачът преждевременно износва своят организъм, работейки без почивка за цигара. Никотинът убива коня в човека. Паленето на цигара помага в профилактиката на сериозните психически разстройства. Пушещите се отвличат от производствените проблеми, шегуват се и се забавляват. Всяка усмивка продължава живота на човека с минута, а всяка цигара го съкращава с 3 минути. Тоест за всяка изпушена цигара, ако се усмихне човек 3 пъти и митическата вреда от никотина ще спадне на нула. Освен това временният недостиг на кислород, по време на пушенето кара мозъка след изпушването на цигарата да работи с удвоена ефективност. Това естествено не важи за непушачите, чиито мислителни способности намаляват експоненциално заради монотонната работа и кислородното пренасищане.
Пушачът сам си избира да пуши, като при това изпробва различни сортове цигари, пури, пособия като лули и мундущуци, сортове тютюн. Непушачите се лишават от всички тези познания и емоции с което ощетяват своят вътрешен мир.
Как да се пуши – това е много важен въпрос. Ако около пушачът се вихрят кълба от дим – то пуши дилетант, хвърляш на въздуха ценен материал. Истинският пушач дълбоко вдишва димът и дълго го задържа в дробовете си, където поема всички ароматни компоненти. Такъв човек е екологически по-безвреден от непушачите, защото употребява по-малко кислород.
Пушачът е по-пригоден за оцеляване в екстремни условия. В джобът му винаги ще се намери кибрит или запалка за палене на огън или за осветяване на пещера. При пушачът няма проблеми да заговори някой или да се запознае. Само трябва да му поиска огънче, държейки незапалена цигара в ръка. Тази терапия се препоръчва на силно стеснителни хора, които не могат да заговорят момиче в дискотеката. Да не забравяме, че момиче, гледайки един пушач как дърпа от цигарата си, го оприличава на смучещо биберон бебе на подсъзнателно ниво. И затова мъжете пушачи имат такъв успех сред жените. Обратното – мъж гледайки пушеща жена си прави същата аналогия, но с друг физиологичен смисъл.
Волевите качества на пушачите достигат необичайно високо ниво, особено в периодите им на отказване на пушенето. А непушачите никога са нямали волята да започнат да пушат, да кажем на 45 годишна възраст.
И в заключение – ако попитате някой – „Да имате да ми дадете два лева?” със сигурност ще получите отрицателен отговор, докато на въпрос „Да имате една цигара?” със сигурност ще получите и цигара и разговор по темата.

 
Източник : mortimor
Коментари [3] | Отваряно [30767]

Сподели в :
 
 
nick | коментар

 
ivhari | 2012-05-18 16:47:28 | 89.253.179.* | | Rousse
Идиотът, който е пискал (няма да поправя тази техническа грешка), или никога не е пушил, или никога не ги е отказвал. Той просто не знае, ако си пушил, удоволствието да не пушиш. А как това се отразява и на джоба хич няма да обяснявам.
Backo | 2012-05-22 08:46:50 | 77.77.162.* | | Plovdiv
Текстът си е готин, яко бъзикчийски. Аз никога не съм пушил, но се изкефих страшно на майтапа.. Сега ще го разпратим на пушачите от компанията (димек - всички останали без мене :-) )
Столи | 2012-09-16 22:18:23 | 130.204.90.* | | Sofia
Непушач съм. Наистина текста си е бъзиклийски, но хуморът е доста черен и много неуместен. Може да се пише и по теми, че са полезни наркотиците, да не се къпеш, бездомните кучета. Че е хубаво да има катуни също могат да се дадат доводи. Дано четящите не го вземат насериозно, май трябва да се сложи 18+ тук.

Бой нямаше. Имаше превантивно-възпитателна дейност, извършена с голяма динамика
---- naso
Страница :
Най-ново   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >   >>   Най-старо  
за контакти, разклонители, щепсели и други ел.материали : feb [маймунско а] kafence [точка] com 
Оферти за екскурзии, почивки и хотели  |  Защита на данните | Условия за ползване ©2002-2022 kafence.com All rights reserved.
Maintained by Linux на българскиexec : 0.04