kafence.com
за хора, небезразлични към хумора
 


Смешни снимки от веселбата
Смешна снимка chai da vidish ko stava posle Смешна снимка 001 Смешна снимка 002 Смешна снимка 004 Смешна снимка 008 Смешна снимка 009 Смешна снимка razsipvat se Смешна снимка azise ko praish Смешна снимка fashion babe Смешна снимка jimmy e v edin po-dobyr svqt
<-- По-нови По-стари -->
-- 2014-10-29 13:39:52 -- feb

Понеделнишка сисадминска народна приказка

Понеделнишка сисадминска народна приказка | Имало едно време един понеделник, един сисадмин и един SSL сертификат за един сайт, който не работел както трябва, защото трябвало да му се доконфигурира един Intermediate CA Certificate. Да, ама той бил в пощата на сисадмина. За да си го вземе от пощата, трябвало да се излекува мейл сървъра, който бил на смъртен одър вече цяла неделя.

Сисадминът освен всичко бил и шаманът на селото. Пуснал си един пси транс, за да влезе в транс и да получи видение. Дошло видението и му подшушнало, че за да вдигне мейл сървъра си на крака, трябва да намери Бекъп Безсмъртни, който бил вдън гори тилилейски и трябва да измоли от него да му даде яйцето, в което се помещава душата на мейл сървъра.

Отишъл посред нощ сисадминът в гората, през работно време, намерил Бекъп Безсмъртни и му се примолил да му даде яйцето. Бекъп му казал, че яйцето не е у него, но все пак се съгласил да му помогне при едно условие - сисадминът трябвало да достави един мейл до едно село на края на света, където живее баба Qmail. Нищо работа. Съгласил се сисадминът и тръгнал да доставя мейла. Не щеш ли, както си вървял го настигнали едни 160'000 спама, с които се борил една нощ и един ден, та чак до 5:12 следобед. Отначало злите спамове измирали трудно, един по един, но в края на борбата започнали да падат със стотици в секунда. Със сетни сили сисадминът успял да убие и последния спам. Огледал се той и видял, че 30 GB от полето е покрито с мъртъв спам. Хапнал един банан и после продължил по пътя си.

Стигнал до селото на края на света, а на портата на селото го посрещнали едни бедни tls ciphers. Избитият спам ги тероризирал много и те били толкова изпосталели, та чак били станали с големина 0. Героят ни ги съжалил и ги изгенерирал отново. За отплата за добрината те му показали къде живее баба Qmail и му дали един свитък с много тайно заклинание, което ако се отворело в беда, щяло да му помогне. Благодарил им и си продължил към бабата. Сисадминът я намерил в края на селото, на три пресечки от пощата, и й дал писмото, а тя за благодарност му дала яйцето с душата на мейл сървъра.

Върнал се нашият супер-юзър при берящия душа мейл сървър, опекъл му яйцето на хартийка, той го хапнал и мигом оздравял. Но уви SSL-ът не тръгвал и не тръгвал. Юнакът се сетил за заклинанието, отворил го и се зачел в него. Там пишело да каже на мейл сървъра да му даде, не само единия, а и двата Intermediate CA Certificat-и, след което да ги залепи един за друг с плюнка и да каже вълшебната многосричкова дума "Аре-тръг-ни-де-че-ми-пис-на-цел-ден-са-мо-с-теб-да-се-за-ни-ма-вам!" Речено-сторено. Веднага след като го направил SSL сертификатът избухнал в светлини, цветомузики и много други специални ефекти, заскърцал леко, след което проработил с адска сила. Всички браузъри и мейл клиенти по света ахнали от почуда и радост, а сисадминът си отдъхнал и lived happily ever after поне до началото на другия понеделник.

Народ, написал приказката заради един още по-приказен понеделник: Ивайло Ценов
 
Източник : feb
Коментари [1] | Отваряно [28527]

Сподели в :
 
 
nick | коментар

 
dmql | 2014-10-29 14:10:38 | 46.47.83.* | | Sofia
ako treti den ne ti se raboti, se praish che e ponedelnik :)

Бой нямаше. Имаше превантивно-възпитателна дейност, извършена с голяма динамика
---- naso
Страница :
Най-ново   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >   >>   Най-старо  
за контакти, разклонители, щепсели и други ел.материали : feb [маймунско а] kafence [точка] com 
Оферти за екскурзии, почивки и хотели  |  Защита на данните | Условия за ползване ©2002-2023 kafence.com All rights reserved.
Maintained by Linux на българскиexec : 0.05