kafence.com
за хора, небезразлични към хумора
 


Смешни снимки от веселбата
Смешна снимка ne e typ da si lesno Смешна снимка razni hora razni ideali Смешна снимка nov organ shte da e Смешна снимка death star in the sky Смешен видео клип wind turbine crash Смешна снимка moment-before-disaster-191 Смешна снимка podpis 2 Смешна снимка burna nosht e bilo Смешна снимка moment-before-disaster-81 Смешна снимка vlakcheto na ujasite
<-- По-нови По-стари -->
-- 2007-10-21 21:58:18 -- feb

А защо ?

А защо ? | Всичко започна в един ден, не съвсем обикновен, когато Любопитството отново бе господар на света. Ден, в който едно любопитно момиче най-после намери едно неуморимо и неизчерпаемо момче, склонно да отговоря на всички въпроси на света, та даже и на все още неизмислените ;)

В този ден Любопитството възтържествува и въпросите, които с години се лутаха самотни из пространството, лека-полека започнаха да намират отговорите си!
Тя продължи да пита, а той започна да отговаря…

Нейните въпросите може и да свършат … някога, но неговите отговори – едва ли ;)

- Защо облаците не падат на земята? /нали са пълни с тонове вода!/
- Страх ги е от земята
мислят си “дали има живот и на земята”
и понеже не знаят, предпочитат да си носят водата с тях
малко им е тежко, но така трупат мускули, за да могат да се перчат на вятъра, който е стар побойник и все ги закача

- Защо дъгата се казва така, като всъщност е кръгла?
- Ако не я наричахме дъга, а кръгче, щеше да се засегне, че я смятаме за дебела и нямаше да иска да се показва
и тогава да му мислят травеститите

- Какво си мислят, че правят врабчетата като се въргалят в прахоляка?
- Мислят си че се ламинират, затова се въргалят от всички страни - за да не пропускат после вода като постъпят във флота
врабчетата имат малко по-особени възприятия,
драги ми господине

- Как изглежда небето, погледнато през капчица вода?
- Вземаш капчица вода с правилна форма (най-добре от летен дъжд), изчакваш я да заеме най-доброто пространствено разположение, спираш времето, нагласяваш се до капчицата, за да можеш да видиш цялото небе през нея, и надникваш тихо (за да не подплашиш спрялото време и пак да се разиграе)…съветски учени твърдят, че всеки вижда различни неща, според възрастта…общото - можеш да събереш цялото небе в джоба си

- Какво значи надписа върху опаковката на шоколад с лешници „Може да съдържа следи от ядки”?
- Ядките са древна раса, живяла преди милиони години по земите на шоколадите с лешници. развила висока култура, прецизен календар и прекрасни музикални произведения, но след втората световна ядкова война и употребата на новосъздаденото оръжие за масово поразяване (лешникотрошачка) изчезнала внезапно…на някои места все още се срещат следи от ядки, с които предприемчиви иманяри изкарват луди пари.

- Как се слага шоколадовата глазура на сладоледа на клечка?
- Глазурата си се ражда глазуреста, само че е с паралелепипедна форма и е затворена отвсякъде. на определен етап от развитието си започва да изпитва усещане за самота и празнота и се впуска в търсене на подходящия си пълнеж. сладоледите пък се разкарват с по една клечка и само чакат да видят самотна глазура, за да се настанят в нея и да прекарат остатъка от земния си път, пиейки бира пред ТВ, докато зяпат световните финали по ски-алпийски дисциплини.

- За какво говорят дъждоносните облаци на планинските върхове, като се сгушат в тях?
- “дай едно двойно голямо “Musala Dew” без лед, че бързам към тутракан - обещал съм на Минчо Празников дъжд в 1735 часа”

- Защо търпението е горещо?
- Защото няма безплатен обяд
колкото повече трае търпението, толкова по-горещо става
ако това, заради което търпеливстваш, наистина си струва, тогава търпиш горещината, дори и с риск да ти останат белези

- Защо мишките в анимационните филмчета са розови?
- Има споразумение между профсъюза на аниматорите и синдиката на котешките майки
аниматорите рисуват розови мишки, за да изглеждат по-вкусни за малките котета
а котките за благодарност носят на аниматорите валериан, за да се друсат

- Защо хората плачат, когато са щастливи?
- Очите са най-прекия път към душата
когато човек се радва, сълзите са начина на душата да даде външен израз на радостта си
и през капчица сълза може да се гледа небето

- Защо пиленцата като се излюпят имат жълтичко около човката и по главичката, а като пораснат изчезва?
- Не е “жълтичко”, а е специално покритие
като навършат възраст, на която стават годни за военна служба, ги викат на пилешка наборна комисия, изстъргват им покритието с шкурка, виждат какъв пин код има под него и според кода ги пращат да са сапьори, парашутисти, подводничари и т.н.

- Защо коминочистачът носи щастие? И как точно го носи?
- Всеки знае че щастието е преходно. когато човек вече не се чувства щастлив, щастието излита и се рее самотно в небето. ако му стане наистина самотно, се оглежда за подходящ комин, около който да се мотае и да подслушва какво става в къщите на хората. и чака там, докато си хареса някой тъжен човек, когото да навести. всички щастия правят така. затова и около всички комини става голяма навалица от щастия. когато мине коминочистачът, някои от тях се закачат по невнимание за четката му и той ги отнася със себе си. хората докосват коминочистачи с надеждата някое закачено щастие да си ги хареса…

- Защо стопаните на кучета приличат на любимците си?
- Понеже кучето е най-добрия приятел на човека, а пък с какъвто се събереш, такъв ставаш - колкото повече време са заедно стопанин и питомец, толкова повече започват да си приличат. ако прекарат заедно достатъчно много години, накрая вече няма да има човек и куче, а две кучета (едното от които говорещо). някои чисто билогични ограничения пречат това да може да се случи - нито на хората, нито на кучетата е дадено да живеят достатъчно дълго, иначе земята щеше да се пренасели с говорещи кучета

- Защо ляво и дясно си сменят местата, като се завъртиш настрани?
- Защото ако не си ги сменяха, всички регулировчици щяха да станат безработни и да си изкарват прехраната като латернаджии…представяш ли си каква врява щеше да се вдига тогава!

- Защо са измислили гравитацията?
- Преди да измислят гравитацията, всичко си хвърчало накъдето си иска. това създавало огромни затруднения на заклетите пияници, защото трябвало да са постоянно нащрек да не им отлети водката нанякъде. в пристъп на жалостивост вселенския разум казал “от днес създавам антофотони и ги кръщавам гравитрони, за да си стои всяко нещо където му е мястото”.

- Защо като се стъмни навън, мечките идват да се крият под леглото ми?
- Не се крият. като се стъмни и не могат да си търсят повече храна навън, а започнат да им свирят стомасите от глад, се сещат за приказката за принцесата и граховото зърно, и се промъкват под леглото ти да търсят грах. (мечките много обичат грах, нали знаеш)

- Защо раците ходят назад?
- След като мичурин кръстосал мида, клещи и мариус куркински, се появили раците. от мидите раците наследили черупката, от клещите - щипките, а от мариус куркински - онази черта на характера си, която все ги тегли да вървят назад.

- Защо любовта е сляпа?
- От гледна точка на квантовата теория любовта би могла да се опише като очакване на вероятно бъдещо удоволствие, свързано с определен човек. тъй като вероятностите в света на квантите са безкрайно много, ако любовта трябваше да може да види всички вероятности, би се уплашила от тежката си задача и би избягала. любовта е сляпа, за да може да остане с нас, да може въобще да съществува в света на несигурност и вероятности.

- Защо си плюем в пазвата като се уплашим?
- Да заплюеш собствения си страх като израз на презрението си към него е проява на характер. човек е дотолкова сраснат със своите малки, големи, ежедневни или екзотични страхове, че практически няма как да се отдели изцяло от тях. тогава да заплюе себе си е все едно да заплюе страха си. форма на безнаказано перчене

- Защо 1 кг памук тежи колкото 1 кг желязо?
- Откакто държавната агенция по стандартизация и метрология има финансови затруднения и изплаща месечните трудови възнаграждения на служителите си в натура (в памук и желязо), шефа на агенцията е решил 1 кг. памук да е равен на 1 кг. желязо, защото иначе половината му служители започнали да се оплакват от дископатия (от носене на желязо), а другата половина останали без дом (целите им жилища се напълнили с памук)

- Защо рибите не се давят докато спят?
- Всъщност рибите се давят докато спят. въпроса е там, че всички риби са големи алкохолици и преди да заспят така зловещо се напиват, че на другия ден като се събудят въобще не си спомнят, че са се удавили.

- Защо хубавите ябълки са за прасетата?
- Прасетата са известни като съвършени джентълмени и естети. никое уважаващо себе си прасе не би се унизило дотам, че да се задоволи с грозна ябълка.

- Как успяват да наврат толкова голям Джин в толкова малка лампа?
- С много вазел(дж)ин

- Защо джиновете изпълняват само по три желания?
- Първо желание - за да се убедиш в чудодейната им сила (”дали наистина е вълшебен тоя джин?!?”)
второ желание - за да усетиш опиянението от безграничните възможности (”ехаа, мога да имам всичко!”)
трето желание - за да загубиш душата си в мрака на съмненията (”дали не трябваше да избера друго?!?”)

- Защо утрото е по-мъдро от вечерта?
- Човек ползва със съзнателни усилия една минимална част от капацитета на мозъка си. когато има поставен пред себе си някакъв проблем, по време на сън мозъка продължава да обработва информация, но вече освободена от ограниченията на висшата нервна дейност. затова и много хубави идеи идват насън, или рано сутрин, когато все още свежия ум получава наготово резултата от нощните усилия на мрачните дълбини на съзнанието.

- Защо, когато затворя очи, навън става тъмно?
- Целият свят заедно с всичко и всеки в него съществува само в ума ти. когато затвориш очи, света изчезва и навсякъде настава мрак и празнота. мракът и празнотата чакат търпеливо да отвориш пак очи, за да създадеш отново света заедно с всичко и всеки в него.

- Защо момичетата, когато ги целува момче, си затварят очите?
- Виж предишния въпрос. искат, щом са позволили да бъдат целунати, когато отново отворят очи, да са сигурни, че ще са създали възможно най-подходящия рицар за сърцето им. а докато дойде момента на създаването - най-добре целия свят заедно с всичко и всеки (освен един) в него да изчезне.

- Защо цветът “пепел от рози” не е сив като пепел?
- Розата е царица на цветята. има синя кръв. като гори, не дава да се получи нормална пепел. Пепелта е убито розова. Нежен такъв един цвят. За да може меги да е по-хубава на бала и да вземе акъла на Ричард Чембърлейн.

- Защо дядо Коледа носи подаръци само на послушните деца? /той пък откъде знае дали слушам, пък!/
- За момченцата ползва справка от националния статистически институт. само подаръците за послушните момченца се поемат от държавния бюджет.
при момиченцата е по-особен въпроса. ако момиченцето е послушно, дядо коледа му прави подарък. ако пък е непослушно…ми, то прави подарък на дядо коледа.

- А дядо Коледа колко е стар? Какво ще стане, ако умре преди коледа?
- Те са взаимнозаменяеми клонинги. джуджетата ги отглеждат и ги съхраняват в пакетчета по 5 броя. ако един ритне камбаната, сменяват го с друг. ти защо мислиш че чувала му е толкова голям - освен подаръците вътре има и по няколко клонинга, за всеки случай. а колко е стар…лили иванова знае по-добре.

- Как да позная, че съм пораснала?
- Когато забравиш, че си била дете, си пораснала

- Защо хората нямат крила?
- Хората винаги се стремят към повече и повече - независимо в какво отношение. нямат крила, защото рано или късно всички щяха да поискат да летят по-високо и по-високо…и слънцето щеше да ги изпепели.

- Защо дяволът има опашка?
- За да има за какво да го дърпат хората, когато изпаднат в греховно настроение…(ако нямаше опашка…щеше да си е чиста перверзия дърпането)

- Защо тъмното е страшно?
- Защото в тъмното няма форми, а само идеи на въображението

- Защо звездите изгряват винаги на едно и също място?
- За да служат за ориентир на луната. ако си сменяха местата, луната щеше да се ошашави и да не знае кога, къде и как да грее.

- Кой бута звездите да падат?
- Падащите звезди сами си падат…тоест, скачат. това са звезди, които имат някакъв голям грях. скачайки, се надяват да го изкупят, като донесат на някого надежда чрез дирята, която оставят.

- Как да си уловя падаща звезда?
- Трябва звездата сама да пожелае да я уловиш…тогава е достатъчно да протегнеш длан. алтернативно - чрез триангулация и ескадрила тактически изтребители.

- Кое училище трябва да завърша, за да стана пират?
- Ливърпулското висше военноморско училище за Престъпници, Измамници, Разбойници, Анархисти и Тарикати (за кратко П.И.Р.А.Т.)

- Защо цветята не спят?
- Цветята са непрекъснато будни, защото с мислите и фантазиите си създават цветовете във видимия спектър. ако всички цветя заспят, света ще стане черно-бял.

- А пчелите къде държат меда, докато го носят?
- Пчелите имат добре изградена социална структура. кооперират се по няколко, наемат си ТИР, пълнят го с мед и го карат до най-близкия пункт за изкупуване на метали.

- Защо върбите плачат?
- Обмяната на веществата им е нарушена, и ако не плачат редовно, има опасност да получат водна интоксикация.

- Защо котките не падат на гръб?
- За да не ги заболи гърба

- Защо котките имат по 9 живота?
- Това е суеверие, създадено от котараците - завряни зетове…просто им се струва че котките-тъщи са безсмъртни

- Защо феите са руси и синеоки?
- Рецидивни остатъци от генетичната програма за расова чистота на фюрера…

- Защо прилепите “стоят” с главата надолу?
- Стар навик, още от преди да измислят гравитацията (виж постинг 23). стоят така и дебнат някоя водка да прехвърчи около тях.

- Защо Февруари има 28 дни, а другите се редуват?
- И февруари бил с повече дни, ама веднъж ядосал баба марта и тя му откъснала…няколко дни. сега вече много съжалява, защото около нея месеците за нищо не стават - Февруари къс, април мек…ама е късно за разкаяние

- Защо добрите са красиви, а лошите - грозни?
- За да им е по-лесно на режисьорите да си избират изпълнители за главните роли

- Кои са майката и таткото на Слънцето?
- Роман Абрамович и Мерилин Монро

- Защо слоновете се страхуват от мишки?
- Не се страхуват от всички мишки, с безжичните нямат проблем. тревожат се само за мишките дето са с кабел. понеже слоновете хардуерно се раждат без вход за мишка, и се опасяват къде и как може да и хрумне на мишката да се включи…

- Как се прави от муха СЛОН?
- Даваш и да яде много боб, сланина и ориз, боядисваш я в синьо и я пускаш в африка

- Защо на лъжата краката са къси?
- На лъжата езика и е дълъг и меден, друго не и трябва.
на истината и трябват дълги крака, защото много трябва да обикаля напред-назад докато хората и повярват.

- Защо островът на децата се нарича “Ничий”?
- “Ничий” е, защото все още никой възрастен не е успял да го вкара в регулация, парцелира, изкара нотариални актове и застрои. работи се по въпроса.

- Защо белите мечки не ядат пингвини?
- Белите мечки от дистанция питаят уважение към пингвините като представители на двуполюсния модел.

- Защо глупостта е вечна?
- Защото когато глупостта изчезне, ще настъпи краят на вечността…и началото на безкрайността

- Защо водата няма вкус?
- Човешкият организъм съдържа над 60% вода. ако водата беше вкусна, хората щяха да станат канибали.

- Как се познава колко часа през нощта показват слънчевите часовници?
- Пускаш мислена линия от шилото на слънчевия часовник през центъра на земята до срещуположното полукълбо, забиваш там друго шило, виждаш колко показва - там, където искаш да знаеш колко е часа, е същото време, но през нощта

- Защо негрите са черни, а китайците жълти?
- Бащата на първия негър се зазяпал нанякъде, забравил да го извади навреме…и той станал черен (прегорял един такъв)
а първият китаец имал 6 бащи, и затова станал жълт (то от 12 яйца какво друго може да се очаква)

- Къде отиват спомените като ги забравим?
проправят си път до централната част на мозъка. там има една секция с много чекмеджета. спомените се картотекират по азбучен ред и време, влизат в едни папки и си остават там.

- Кой е измислил въпросите?
- Ева

- Къде се раждат ангелите?
- В небесната работилница за ангели

- Кой работи в нея?
- Небесните проектанти, монтажници, инженери, криейтив директори, мърчъндайзери…

- Защо Новата година влиза тихо през комина?
- Ами защото по същото време старата се кандилка мъртво пияна на излизане през вратата, реве пиянски песни и гърми с пиратки…а пък по прозорците са се налепили джуджета - воайори…така че на новата година и остава само комина като възможност

- Кой измисля приказните същества?
- Трубадурите - фантазьори си ги измислят в студените дъждовни нощи, за да забавляват после с историите си принцеси в бляскави зали

- Какво е тайна?
- Потенциална клюка

- Какво става когато принцесите се изморят?
- Заспиват и чакат някой принц да ги събуди с целувка

- Защо уникатите се произвеждат в шест еднакви екземпляра?
- Един за автора, един за патрона на автора, един за музея, един за министерство на културата, един за търг в “сотбис” и един - за да бъде изгорен по време на оргия

- А драконите къде си държат огъня преди да го избълват?
- В крилата - във вид на керосин
имат и патрондаш с люти чушки
и като искат да бълват огън - изяждат една люта чушка, размахват два-три пъти крилата, за да напомпат от керосина, и…огън!

- А на дракона пари ли му на устата, докато бълва огън?
- Само ако преди това си е избръснал езика и се е наял с чесън

- Принцесите могат да правят каквото си поискат ли?
- Стига да не противоречи на законите на физиката
ако противоречи - трябва им помощ от придворния магьосник

- Колко е голяма човешката душа?
- Толкова е голяма, че не може да се събере в понятията на евклидовата геометрия…да е жив и здрав лобачевски, че без него в рая щеше да стане голяма блъсканица

- Утрото как успява да убеди Нощта да си тръгне?
- Води си по един частен съдебен изпълнител с него, и нощта няма къде да мърда

- Кога принцесата става царица?
- Когато царя стане статуя

- А кога царят става статуя?
- Няколко дни след като чуе от принцесата “царю, опитай чорбата от гъби, сама съм ги брала”

- А има ли хора, дето нямат кокали?
- Аха, наричат се “обезкостени хора”
продават ги в по-големите супермаркети, във вакуумирана опаковка или на размерване

- А на Луната растат ли шишарки? и кой ходи да ги бере?
- Расли са навремето, ама после минали верблюдите, обрали шишарките, изпасли тревата и оставили след себе си само пепел и камънаци

- Защо джудетата имат бради?
в пещерите на джуджетата брадата е еталон за метросексуалност.
идеала им за външен вид е роб зомби.

- Как са разбрали, че кучетата виждат монохромно?
- Ами отначало хората мислели, че кучетата виждат цветно, ама кучетата като започнали масово да правят катастрофи на светофарите, и хората разбрали, че кучетата виждат монохромно

- Защо сълзите са солени и студени?
- Химическия състав на сълзите (протеини, ензими, липиди, метаболити и електролити) дава специфичния им солен вкус. като физиологичен процес плачът е под контрола на парасимпатиковата нервна система, която очевидно не намира за необходимо да подгрява сълзите, затова и ги пуска с щемпел “serve chilled”.

- Защо добрите хора умират?
- За да не настъпи безработица в рая

- Защо от лошите думи (ме) боли?
- Защото са ръбести
трябва (ти) достатъчно дебела броня, за да може да не те боли

- Къде живее вдъхновението?
- В захарната къщичка на баба яга

- Кой е измислил тъгата?
- Радостта е измислила тъгата като маркетингов подход за по-успешно налагане на своя бранд

- Кой рисува дъгата?
- Феи-девици, носени от еднорози

- Къде е краят на света?
- Една стъпка по-назад от началото на света

- Защо дяволът има рога?
- Защото има шавлива жена

- КОЛКО (много) е търпението (ти)?
- Точно колкото трябва

- Къде живеят ангелите?
- На небето

- А ангелите умират ли?
- Само ако пуснат предизвестие до работодателя 30 вечности предварително

- Защо птиците не искат да летят нощем?
- Защото нямат фарове

- Защо светулките мигат?
- Говорят си, използвайки морзова азбука

- Кой е измислил отговорите?
- Мъдреци с бели бради

- Защо Сънчо идва само вечер?
- Ако искаш да дойде и след обяд, нахрани се хубаво, пийни бутилка вино, настани се удобно на припек…

- Кой е господар на Вселената?
- Този, който си има нотариален акт за вселената

- Как се правят “Ох”-чета?
- С комбинация от “боц”-чета, “щип”-чета и “пляс”-чета

- Защо винаги може да е и по-зле?
- Защото има безкрайно множество отрицателни числа, които могат да опишат безкрайно множество степени на “по-зле”
но понеже има също такова безкрайно множество положителни числа, винаги може да е и по-добре

- Как бебетата си избират майката и таткото, при които да се родят?
- Четат им CV-тата и мотивационните писма, гледат им снимките, запознават се с препоръките им, и си избират

- Защо морето е солено, а реката - сладка? и какъв е вкуса им като се слеят?
- Защото в морето има сол, а в реката - захар. като се слеят, вкуса им става сладко-солен.

- Кой събужда Слънцето, за да не закъснее и да изгрее навреме?
- Петлите

- Кой събужда петлите?
- Петлите не спят

- Защо хората, когато им се пишка, подскачат от крак на крак?
- Ако подскачаха от ръка на ръка, щяха да изглеждат глупаво

- А шофьора на снегорина с какво (как) стига до снегорина?
- За шофьори на снегорини назначават само елфи, те вървят върху снега без да затъват

- Защо елфите са с такива странни уши?
- За да могат да си ползват ушите едновременно и като пеленгатори (та да си намират по-лесно снегорините като са се насмукали до козирката с елфическа гроздова)

- Къде започва най-дългият път?
- Точно пред краката ти

- А колко е разстоянието от Земята до Небето?
- 1000 километра

- А Драконите имат ли рога?
- Всички дракони имат рога, но сутрин като станат от сън, първата им работа е да си ги изпилят с раш-пила, за да имат по-фешън вид
само китайските дракони си ходят с рога, понеже председателят мао е издал декрет, че забранява да се ползват пили от приказни създания

- Как се казва мъжката муха?
- Когато се прибира пияна късно през нощта, се казва “простак, пияница, говедо”
на заплата се казва “миличък”
през останалото време се казва “мъжо” (или Бръм)

- Как се казва човекът, който свири на тъпан?
- Тъпанджия

- Защо в смеха винаги прозира нечия тъга?
- Онова, което прави едни хора шастливи, често натъжава други

- Защо се радваме на първото и последното Слънце, а на средното - не?
- Защото средното слънце е простак и само знае да показва средни пръсти

- А великаните велики ли са?
- Великаните не са велики
великаните пият вино от кани
карат велосипеди
и закусват с пеликани

- Защо пещерите носят женски имена?
- Отговорът е прекалено фройдистки, за да бъде изричан на всеослушание…

- Защо шампоанът мирише вкусно, а не е за пиене, а сиропът за кашлица, дето е за пиене, мирише толкова гадно?
- Сиропът мирише гадно, защото ако беше сладък и миришеше вкусно едновременно, хората щяха перманентно да се наливат със сироп за кашлица, и кашлицата тогава къде щеше да живее?!?
а кой е казал, че шампоана не се пие? той е много полезен, само е неудобно, че после като говориш, и ти излизат мехурчета от устата!

- Ако сиропът за кашлица беше вкусен, кашлицата къде щеше да живее?!?
- Щеше да си обръсне главата, да си татуира две-три сутри на гърба и да отиде в някой изолиран тибетски храм

- Защо леглата на принцесите са отрупани с възглавници?
- За да има с какво да замерят камериерите, когато се събудят с махмурлук

- Защо мечките като се нахранят започват да играят хоро?
- Бързат да изкарат поне два-три танца на пълен стомах, преди да е дошъл караибрахим бесния и от името на бриджит бардо да ги е закарал в резервата за танцуващи мечки….че там (в резервата, де) - нито торти, нито толумбички, нито зарзават, нито фолклорна музика…по цял ден шкембе чорба, белот и слейър…

- С каква скорост трябва да се въртиш около себе си, за да ти стане лошо на 20-тото завъртане? А на 10-тото?
- За да ти стане лошо на 20-то завъртане, трябва да се въртиш около себе си толкова бързо, че да си в състояние да си видиш ушите без огледало
за да ти стане лошо на 10-то завъртане, трябва да се въртиш около себе си толкова бързо, че ако си обуеш обувки с диамантени подметки, да можеш да вършиш същата работа като сонда за нефт

- Какъв е вкусът на пастата за зъби в Непал?
- На попови лъжички

- Защо поставят знак “Разрешено САМО направо и на дясно”, а не поставят знак “Забранено на ляво”?
- За да развият у водачите на МПС вкус към силогизмите

- Защо легналия полицай не умира като мина през него с колата?
- Безсмъртен е, мамицата му!

- Защо поставят капаците на каналите по средата на платното?
- За да може костенурките нинджа да хващат рейсовете и в двете посоки, когато си излизат от вкъщи

- Какво си мисли кокошката, докато я гони петелът?
- Че ако третия закон на нютон се приложи към ситуацията, петелът не трябва да бяга след нея, а в обратна посока

- Какво си мисли петелът, докато гони кокошката?
- “Тая мацка дано да не разбира от физика”

- Колко тежи свободата?
- Точно колкото тежат оковите, които носиш в ума си

- Колко трае един миг?
- Един удар на сърцето в общия случай; цял живот - ако имаш късмет да попаднеш на своя миг

- Кой е измислил шамарите?
- Професионалната гилдия на специалистите по лицево-челюстна хирургия

- Колко струва търпението?
- Винаги повече, отколкото човек е склонен да плати

- Защо няма хора с жълти очи?
- Как да няма? В лапландия най-известната кабаретна певица е с руси очи и синя коса

- Драконите как летят с тия бебешки крилца?
- Като ги размахват

- Защо акулите не ядат адвокати?
- Въпрос на вкус… (казало кучето и си облизало задника)

- Къде живее златната рибка?
- В златната консерва

- Защо 1 риба ТОН не тежи 1 ТОН?
- Рибата тон чува Абсолютния тон – оттам идва името, не от мярката за тежест

- Защо водата е прозрачна?
- За да виждат рибите накъде да плуват

- Кой е измислил училището?
- Известния от античната история философ Училий (ударението е на първото “и”)

- Какво става с принцесите, когато им свършат въпросите?
- Измислят си нови

- Какво сънуват птиците?
- Полети…

- А защо цветето се казва “слънчоглед”, след като винаги гледа в другата посока?
- Всеки слънчоглед от анимационните филмчета носи слънчеви очила… Без тях гледайки към слънцето би повредило чувствителните си фотоклетки. А и щом е цвете определено е свенливо и се притеснява от слънцето, което му обръща толкова много внимание.

- А слънчогледите как закрепват очилата си, след като нямат уши?
- С тиксо

- А защо птиците нямат зъби?
- Чувал съм, че свраките си менкат с децата - железни зъби за млечни. Значи имат.

- А защо дори когато е млад го наричаме ДЯДО ПОП?
- От уважение.
“Дядо” ще рече умен и/или учен човек в тоя случай. Освен това някакси не върви на по млад свещеник да речеш “Чичо Поп” или “Бай Поп”. Но с незавършилите студенти по богословие спокойно можеш да думаш на “наборе” или “мой”…
… поне когато ритате заедно в чърч лигата.

- А метеоролозите виждали ли са облаците?
- Разбира се.
Но струва ми се има два вида метеоролози. Едните са тези, които гледат облаците от горе и споделят с нас каквото виждат в реално време. А другите са тези, които ги гледат от долу и ги виждат чак като им зачука по канчетата. И понеже боли врат от много зяпане в небето предпочитат да хвърлят боб… и да развиват научно изследователска дейност. Сами забъркват облаците в чаша и саможертвено ги анихилират в черен дроб. За тях времето е предимно преобладаващо…

- А защо като ни се оросява мозъка, главите ни не се пълнят с вода?
- Пълнят се, много ясно. Като играеш ‘оро черепното съдържимо се изпарява и съответно се налага да се ороси принудително. Това става с къркане. Баланса на чревното съдържимо пък се компенсира със салатка.

- А тези, които не играят хоро, как си изпразват водата от главата?
- :-D
Като тръскат глава като кучетата. Особено помага след плуване, къпане и други подобни занимания с допълнителна вода.

- А защо кучетата като се тръскат, за да се отърват от водата, първо тръскат главата си и накрая опашката, а не обратното?
- Защото опашката им служи за основен стабилизатор. Ако започнат да се тръскат от нея още с второто завъртане цялото им тяло ще отлети нанякъде. Като започнат от главата тръскането минава в опашката последно и така неутрализира остатъчните вибрации в другите чсти на тялото и кучето остава на място.

- А за какво й е на планината да ходи при този инат Мохамед?
- Когато попитах планината защо й трябва да ходи при Мохамед отговорът беше следния: “Аз съм уважаваща себе си планина и като всички такива спазвам традициите. Много планини като мен са го правили, че чак и поговорка си има. И затова и аз.
А първата била много ядосана от пренебрежението на човека и отишла да види кой е този наглец.”
Крайният резултат е известен на всички.

- А защо мързелът надвива мисълта?
- Защото мързелът не мори, а мъчи. Всички знаем, какво се е случило с патката, която много мислила. От там е съвсем естествено да предпочетеш да се мъчиш, а не да умреш.

- А по какво се познава дали планината е ядосана?
- Когато са ядосани, протягат ръце към небето и събират колкото могат облаци, за да се скрият в тях. Не искат да виждат тези, които са ги ядосали. И тогава светкавици излизат от очите им, а дърветата се присвиват уплашено и животните търсят къде да се скрият.

- А с какво хората перат изцапаните си дрехи, след като по магазините се продава само прах за “чисто бяло” пране?
- С перални. Това са машини, които преди да използват праха сложен в тях, правят прането чисто бяло. После използването на прах за чисто бяло пране е елементарно.

- А колко струва свободата?
- Виж това е сложен въпрос.
Най-лесният отговор е толкова колкото си готов да дадеш, за да се почувстваш свободен.
Всъщност свободата струва ужасно много и ужасно малко. Ужасно много струва за онези, които я нямат и се стремят към нея. Ужасно малко за онези, които я имат. Защото повечето хора оценяват това, което имат едва след като го загубят.
И не трябва да се забравя, че няма висока цена за нещо, когато я плаща друг. Това последното, за съжаление, е нещо, което често пъти се забравя.

- А защо свободата е сладка?
- Защото ти позволява да изядеш колкото можеш сладки неща и после да продължиш с още.

- А защо не можеш да носиш две дини под една мишница?
- Защото се достига критична маса на веществото динин, което започва да се разпада и дините да се изплъзват от хватката на носача.

- А защо който бърза, стига бавно?
- Защото като бързаш много не успяваш да уцелиш съвсем мястото, където трябва да стигнеш. И се налага да опитваш отново и отново докато го уцелиш.

- А защо всички пътища водят към Рим?
- Заради силния урбицентризъм на този град. Той е пропътувал всички пътища, за да ги навърже така че да водят към него.
Всъщност, защото в Европа първите строители на истински пътища са римляните, а техните пътища тръгват от града им. От там и поговорката, че всички пътища водят към Рим.

- А тогава защо като питаш за посока стигаш до Цариград, а не до Рим?
- Защото Цариград (Константинопол) е Рим версия 2.0 и хората като услужливи маршрутизатори ти показват пътя към по-новата версия.

- А планината боли ли я когато туристите започнат да й опъват баирите?
- Абе, боли, но само първия път . Но сладка болка. Все пак любовта изисква някои дребни жертви, а любовта между планината и туриста (понякога и терориста) е пословична. Дори си имат “семейни” дразги и тогава планината хвърля камъни (няма си чинии), гръм и мълнии, а тук там и закопава любовта си с някоя лавина. Какво да ги правиш? Деца .

- А защо зашиваме шамарите на бузите на хората? Не може ли просто да ги ударим?
- Целта на шамарът е, да ти даде урок, а не просто да ти причини болка. Затова е по-добре да го зашиеш, за да не падне от бузата.

- А от къде се взимат решенията?
- От склада за решения разбира се. Но понеже икономиката е добре да се учи от най-ранна детска възраст, от време на време ни бива съобщавано, че няма решения поради липса на такива в склада.
 
Източник : leeneeann.info by firestone
Коментари [21] | Отваряно [44708]

Сподели в :
 
 
nick | коментар

 
CTEHATA | 2007-10-22 01:39:23 | 88.203.174.* | | Pavlikeni
Feb, защо не напишеш източника: www.leeneeann.info ?
CTEHATA | 2007-10-22 01:40:33 | 88.203.174.* | | Pavlikeni
Аааах че съм прост! То си пише източника! И Фирето се е намесил да популяризира... Е, няма лошо :)
Анонимен | 2007-10-22 12:08:47 | 217.75.131.* | | Sofia
кой каза, че разказвача от Берковица ни е оставил?
feb | 2007-10-22 13:10:40 | 87.118.134.* | |
:) усеща се, че е от нашите.
LeeAnn | 2007-10-22 16:45:19 | 87.126.20.* | | Sofia
Кой е разказвачът от Берковица?
fireto | 2007-10-23 12:42:20 | 213.91.247.* | |
ами лиценза на bloga e CC-BY-NC-ND 2007, така че май нямаш право да го постваш като текст тука, а само линк
febmc | 2007-10-26 16:56:00 | 87.118.134.* | |
sbogom text togava. sbogom i link :)
zeridon | 2007-11-05 17:19:50 | 85.95.80.* | |
напротив може ... не може да се едитва и използва за комерсиални цели
febmc | 2007-11-06 22:48:51 | 77.70.29.* | | Sofia
това го уточнихме още тогава, но ме мързеше да трия коментара. :)

Бой нямаше. Имаше превантивно-възпитателна дейност, извършена с голяма динамика
---- naso
Страница :
Най-ново   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >   >>   Най-старо  
за контакти, разклонители, щепсели и други ел.материали : feb [маймунско а] kafence [точка] com 
Оферти за екскурзии, почивки и хотели  |  Защита на данните | Условия за ползване ©2002-2023 kafence.com All rights reserved.
Maintained by Linux на българскиexec : 0.05